Параметричне моделювання

Параметрична модель ігрової консолі PSP

Параметричне моделювання – принцип проектування із застосуванням параметричних даних елементів об’єкта, а також співвідношень між ними. Він дозволяє опрацьовувати різні конструктивні схеми, виявляти помилки у моделюванні та виправляти їх. У ході моделювання проектувальник розробляє модель, параметри якої можна змінювати. При цьому змінюється конфігурація зображення, взаємно рухаються деталі збирання.

У нашій компанії можна замовити створення параметричної 3D моделі різних типів. Технологія застосовується в машинобудуванні, виготовленні приладів та обладнання та інших областях.

Типологія параметризації

Параметричне моделювання включає два типи параметризації:

  1. Двовимірне креслення/моделювання. Використовується рідко. В основному в CAD-системах середнього чи простого класу.
  2. Твердотільне 3D моделювання. Більш технологічний та ефективний тип, що використовує параметричні дані об’єкта як основу проектування.

Переваги такого підходу

Головне – можливість враховувати як параметри самих тривимірних моделей, а й співвідношень з-поміж них. Це дозволяє оперативно вимірювати необхідні геометричні співвідношення та параметри, аналізувати конструктивні рішення, підбирати оптимальні серед запропонованих.

Ми розробляємо вироби будь-якої складності на запит клієнта. Використовуємо в тому числі методи гібридного параметричного моделювання, що дозволяють працювати з плоскими поверхнями, поверхнями обертання, перерізами, з серединними, еквідистантними, імпортованими з IGES-файлів поверхнями, інше.

Posted in <a href="https://wooddraw.com/category/bloh/3d-modeliuvannia/" rel="category tag">3D моделювання</a>Tagged <a href="https://wooddraw.com/tag/parametrychne-modeliuvannia/" rel="tag">Параметричне моделювання</a>

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *